Hou, 9370 Hals
housamraad@hou.dk

Kunst

Kunst året rundt

Hugdrupgaard – Galleri Hou og Den lille Kreative

Hugdrupgaard (Nørregade 19) huser to udstillingssteder, Galleri Hou og Den lille Kreative.

Billede af Lars Engelbrecht RohdeGalleri Hou åbner Palmesøndag og afholder skiftende udstillinger indtil udgangen af september. I gallerishoppen finder du mange gaveidéer! Hver udstilling åbnes med en fernisering, og du kan se på facebook, hvornår det er.

Hvert år i juli afholder vi kunsthåndværkermarked, hvor du kan se og købe næsten alle former for kunsthåndværk og få en snak med kunsthåndværkerne. I november-december holder vi julemarked, hvor de små stuer på gården er pyntede, og der dufter af gløgg og æbleskiver. Her vil du kunne købe julekunst og -håndværk.

Se nærmere oplysninger på Galleri Hous hjemmeside 

 

Den lille Kreative holder til i gårdens aftægtsbolig, hvor 5-6 kunsthåndværkere udstiller deres ting, der også kan købes. Åbningstiderne følger Galleriets.

Galleri Grafstrøm – Maleren Jette Grafstrøm har atelier i sit hjem, Søndergade 3, og der er åbent, når hun er hjemme. Du ringer bare på – simpelthen. Se mere om Jette på hjemmesiden jettegrafstroem.dk eller via facebook. 

 

Døren til Fremtiden

Ved P-pladsen på Nørregade, over for skolen, står der en åben dør. Man kan sagtens haste forbi uden at lægge mærke til den, men det ville være synd. Døren til fremtiden er lavet af den lokale kunstner Holger Semmler på initiativ af Borgerforeningen, som gerne ville vise, at “I Hou står døren altid åben til fremtiden”. Resultatet ses i Nørregade. Som meget kunst i det offentlige rum vakte også skulpturen i Hou en vild diskussion for og imod. Men dvæl lidt ved døren, når du kommer forbi, og tænk over, om du er enig i udsagnet.

 

 

 

Billeder af bl.a. Lars Engelbrecht Rohde