Hou, 9370 Hals
housamraad@hou.dk

Naturen

Naturen i Hou

Hou er omgivet af en varieret natur med både strand, skov og mose.

Hou Strand – to strande med forskellige muligheder

Hvor Vesterhavet hvert år æder en del af kysten, er bølgerne fra Kattegat anderledes – de skyller til stadighed sand ind mod kysten, så den vokser! Det betyder også, at vandet kun langsomt bliver dybere, så man skal gå et godt stykke ud, før der bliver dybt. Det er til stor fornøjelse for især børnefamilier, da det giver mange gode muligheder for leg i vandkanten. Østkysten har derfor også i mange år været kendt som den børnevenlige og “Milde Kyst”. Således kårede Jyllands-Postens læsere i 2006 Hou Strand som den bedste strand i Nordjylland!

Hou Havn deler stranden op i to, en nordlig og sydlig del. Både Nord- og Sydstranden har dog de samme overordnede kendetegn: mild og børnevenlig, men med det forbehold, at man ikke skal bade for tæt på molen, her kan understrømmen være stærk!

Nordstranden

I folkemunde også kaldet “Konestranden”, fordi det er her, de fleste lokale bader, og måske fordi det tidligere mest var “konerne”, der gik i vandet. Den ligger nord for Hou Mole og havnebad, og fra molen kan man gå direkte ned på stranden. Kommer du i bil fra Brogade, drejer du til venstre i krydset lige før havnen og derefter til højre ad grusvejen ned til P-pladsen. Herfra går du ad stien gennem klitterne ned på stranden – husk at nyde kigget ud over vandet.

Toiletter i nærheden af nordstranden

Du finder toiletter i Havnehuset, indgang i gavlen.

 

Sydstranden

I folkemunde “Turiststranden” – forklaringen giver vist sig selv ☺ – ligger syd for molen og er bredere og derfor måske mere postkortegnet end strandens nordlige halvdel. Men den er lige så børnevenlig, hvis man undlader at komme for tæt på molen. 

Du kommer til Sydstranden, når du fra Brogade drejer til højre, kører forbi Vaffelhuset og Bådelaugets klubhus og drejer til venstre ind på P-pladsen. Herefter følger du stien gennem klitterne og ud på stranden.

Toiletter i nærheden af sydstranden

Du finder den røde toiletbygning mellem Bådelaugets klubhus og P-pladsen.

Du kan se en lille film om naturen i og omkring Hou på youtube

 

Hunde

HUSK:

  •  at du af hensyn til fugle- og dyreliv samt andre strandgæster skal have din hund i snor fra den 1.4. til den 30.9.
  • at du af hensyn til øvrige strandgæster skal bruge de hundeposer, du selvfølgelig har med til det samme. 

 

Nordsøstien

Nordsøstien eller North Sea Trail er et internationalt projekt mellem syv lande omkring Nordsøen/Vesterhavet, Danmark, Norge, Sverige, Tyskland, Holland, England og Skotland. Den mere end 5.000 km lange sti er etableret på gamle historiske spor rundt om hele Nordsøen, og den danske del strækker sig over ca. 1.500 km. Vores lille lokale del af stien går fra Melholt til Lille Vildmose, og du kan læse nærmere om den i folderen her.  

Mellem Hou og Hals går stien langs stranden, men er endnu ikke tilgængelig for kørestolsbrugere og barnevogne. Kommer du nordfra, går du rundt om havnen og fanger stien igen syd for havnen, hvor du går ud på stranden ved P-pladsen ved den røde toiletbygning. Følg de små blå og hvide skilte med det svungne “N”.

Læs mere om området på visithals.dk

Vi anbefaler desuden at tjekke GoVisit appén, Enjoy Nordjylland og VisitNordjylland.

.