Hou, 9370 Hals
housamraad@hou.dk

Feriegæster

Oplevelser i Hou

Velkommen til Hou, vi er rigtig glade for, at du har fået lyst til at besøge os!

Du kan se, hvad der sker i Hou, mens du er i byen, ved at gå ind på byens kalender på facebook

Hvis du vil se, hvilke muligheder, vores dejlige natur har at byde på, skal du kigge under “Naturen”, hvor vi fortæller nærmere om hav, skov og mose omkring Hou.

En gåtur i selve Hou er også spændende, og her er et par forslag til, hvor turen kan gå hen.

 

KUNST

Galleri Hou

I sommerhalvåret kan du se kunst og kunsthåndværk på Hugdrupgaard, Nørregade 19, hvor Galleri Hou og Den Lille Kreative har til huse. Der er en ny udstilling hver måned, og du kan se nærmere oplysninger om, hvem der udstiller, og hvornår galleriet holder åbent på Galleri Hou’s hjemmeside. Her kan du også se, hvornår galleriet holder sit årlige kunsthåndværkermarked (juli )eller julemarked (november). 

Galleri Grafstrøm  

Maleren Jette Grafstrøm har atelier i sit hjem, Søndergade 3, og der er åbent, når hun er hjemme. Du ringer bare på – simpelthen. Se mere om Jette på hjemmesiden jettegrafstroem.dk eller via facebook. 

 

 

 

 

LEGEPLADSER

Havnens legeplads er meget velbesøgt og kan kombineres med et kig på bådene eller en is i Vaffelhuset (https://www.vaffelhusethou.dk/). Hvis I tager en spand og et net med, kan der også fiskes små krabber fra vikingernes badebro (inderst i havnen, ved Bådelaugets klubhus).

Naturlegepladsen for de små ved Hugdrupgaard (Nørregade 19). Her kan der lukkes af, så børnefamilierne trygt kan lege, riste pølser og lave snobrød i bålhytten. Du skal selv medbringe dog madkurv og brænde.

 

NATUROMRÅDER I BYEN

Et oplagt udflugtsmål i Hou er havnen, hvor der er opstillet borde og bænke, så du kan medbringe madkurven. Yderst på molen er der også bænke ved havnebadet.

Syd for havnen finder du Hou Batteri, der i 2008 blev genetableret og bestykket med to kanoner, støbt i Tjekkiet efter de originale tegninger. Også her kan du have madkurven med og nyde frokosten i det grønne. Det er også muligt at gå op i fugletårnet og kigge ud over vandet og tænke på Englandskrigene, hvor krigsskibe og kaperskuder sejlede forbi og skulle give sig til kende. Når det ikke skete, blev kanonerne fyret af!

 

INDKØB

I Dagli’Brugsen i Brogade kan du købe alt, hvad hjertet begærer, da butikken ud over almindelige kolonialvarer, frugt og grønsager rummer slagter-, delikatesse- og bagerafdelinger og også har et stort sortiment af vin og øl. Det er også her, du kan købe jord og planter til sommerhuset.

Toms Fiskebod (www.tomsfiskebod.dk) finder du på Skolevej 3A, og hvis du ikke allerede har smagt Toms fiskefrikadeller, er et besøg her et absolut must.

I Vin til folket kan du købe lækre vine, specialøl m.m. Butikken er ejet af Caroline og René, et lokalt par, som har en hyggelig lille forretning på Skippervej. De har åbent lørdage fra 10.00 – 14.00 og i nogle perioder flere dage. Tjek deres facebookside for at holde dig opdateret – indimellem er de også leveringsdygtige på en omgang god tapas. 

 

KRÆMMERMARKED

I skolernes sommerferie afholdes der kræmmermarked på Hou Havn hver mandag. Har du fået blod på tanden er der også kræmmermarked i Hals om onsdagen og ved Lagunen mellem Hou og Hals om lørdagen.

 

SPISESTEDER

Skovgaards Raaling eller i daglig tale blot Raalingen ligger på Syrenvej 3 og er et besøg værd, uanset om du skal spise frokost eller middag eller bare vil slukke tørsten. Det gamle hus er fra 1552.

Hou Pizzaria og Grill, Brogade 20, har alt i pizza og pasta og grillretter.

Vaffelhuset på Hou Havn har is i alle størrelser og sandwich, pølser og burgere.

Rottehullet, Søndergade 1, er en hyggelig bodega med en folkelig stemning.

 

FANTASTISKE HOU-DAGE

Vi afholder Fantastiske Hou-dage hvert år en uge i juli, hvor Hou summer af mange forskellige aktiviteter med fokus på musik, kunst og krop for både børn og voksne. Du kan se det aktuelle program på facebooksiden.

 

OVERNATNINGSMULIGHEDER

Mangler du et sted at overnatte, er der forskellige muligheder:

SOMMERHUS

DanCenter Hou/Hals

Planetvej 5

9370 Hals

Tlf. 98 25 37 88

E-mail: hou@dancenter.com

Sol og Strand Hals

Bisnapvej 30
9370 Hals
Tlf.: 98 28 31 11
E-mail: hals@sologstrand.dk

CAMPINGPLADS

2 km syd for Hou finder du Hals Strand Camping, som er en firestjernet campingplads med udendørs badeland. 

SHELTERE

Er du til en mere primitiv overnatning er der tre sheltere nord for havnen, bag bådoplagspladsen, med indkørsel ad grusvejen i forlængelse af Hummerstræde.

AIRBNB

www.airbnb.dk søg under “Ophold” og herefter “Hou, Hals”.

FISKERI

Lagunen Fiskepark  finder du ved campingpladsen 2 km syd for Hou.

 

 

Se Visit Hals

Se Hou Havns facebookside

Se alle aktiviteter i Hou