Mød en Houbo

Vil du gerne vide lidt mere om, hvordan det er at bo i Hou? Så kan du her på siden møde nogle forskellige Houboer. De svarer hver på tre hurtige spørgsmål om livet i Hou. Og vil du gerne vide endnu mere efter det, så kan du kontakte dem ved hjælp af deres kontaktinfo, som du finder nedenfor.

Caroline og René – natur, fællesskab og vin til folket…

René har boet det meste af sit liv i Hou – og fik for 14 år siden overtalt Caroline til at flytte med her til. De er vilde med naturen, fællesskabet – og så har de en helt særlig kærlighed til deres lille vinhandel “Vin til Folket”, som de åbnede sammen i 2018.

 

Hvorfor flyttede I til Hou?

Jeg, René, har boet i Hou det meste af mit liv, og for mig har Hou altid været indbegrebet af tryghed og nærhed. Her var gode venner, som altid var klar på fodbold på stadion – ja, vi spillede faktisk fodbold hver eneste dag. Der var altid nogen at være sammen med og have det sjovt med. Vi kendte hinanden, og vi kendte hinandens familier og var vant til at komme i hinandens hjem. Som voksen var det også et naturligt sted at flytte tilbage til, slå sig ned og lade mine egne børn vokse op i Hous smukke, trygge favn.

Jeg, Caroline, er født og opvokset i Hjørring, og efter gymnasiet flyttede jeg til Aalborg, hvor jeg boede i 6 år. Det var også her, at jeg tilbage i 2009 stødte ind i René en tilfældig aften i gaden. Et lille år efter overtalte René mig til at flytte med til Hou. Nu har vi været gift i 14 år og har tilsammen fem skønne børn, som alle har gået og stadig går på Hou skole og Landsbyordning.

 

Hvad er det bedste ved Hou?

Hou ligger helt perfekt ved østkystens stille vand – vi kalder det Østkystens Perle. Her er en fantastisk børnevenlig strand, en hyggelig havn og skov tæt på. Men samtidig er det heller ikke længere væk, end at man kan være på arbejde i Aalborg inden for en halv time.

Først og fremmest er Hou dog en by, hvor der er et helt fantastisk fællesskab og sammenhold, og en vanvittig vilje til at skabe noget – her er vi nytænkende, innovative og fremadskuende. Vi kan noget helt særligt i fællesskab, og dette fællesskab får man helt naturligt lyst til at gøre noget ekstra for. Vi løfter i flok – unge som gamle – og vi kender faktisk ikke andre steder, hvor der findes så mange frivillige, så mange ildsjæle og gode mennesker, der ta’r en ekstra tørn. Dette gør sig især gældende i fællesskabet omkring skolen og landsbyordningen, idrætsforeningen, foreningerne på Hou havn og i forretningslivet.

Caroline har blandt andet siddet i skolebestyrelsen på Hou skole og Landsbyordning siden 2015, de otte af årene som formand, og i den tid har en af de største “kampe” uden tvivl været, da Hou skole var lukningstruet pga. besparelser i kommunen. Sammen fik vi overbevist politikerne om, at Hou skole skulle bevares. Dette var ikke lykkedes uden den kæmpe opbakning, vi fik fra hele byen. Caroline er også en del af Hou Skoles Støtteforening. En forening som afholder forskellige arrangementer i løbet af året, og hvor der gives økonomisk støtte til stort og småt til skolen og landsbyordningen i byen.

 

Hvad er jeres favoritsted i Hou?

Det er faktisk svært at vælge, for vi har mange favoritsteder. Renés favoritsted er en lækker gåtur ud langs Nordøststien med hunden i snor og en god lydbog i ørerne. Carolines favorit er nok mest en tur i skoven. Farverne, duften, lydene – det har nærmest en helende effekt. Eller en sommerdag hvor vi pakker ladcyklen med strandsager og børn og cykler på stranden og bader. Eller en tur ned til badebroen og fanger krabber med drengene – det er næsten magisk. En vinterdag med sne i de høje klitter, der nu er forvandlet til de fedeste kælkebakker. Spørger man vores store dreng, vil han nok sige en aften i hallen med vennerne, hvor de spiller en masse bold på tværs af aldre. Hallen er nemlig åben hver dag til fri afbenyttelse for alle. Et frirum for byens unge mennesker hvor stemningen er god, og hvor det at være sammen med vennerne giver sammenhold, smil på læben – og sved på panden.

Så må vi også nævne vores eget sted – i 2018 åbnede vi nemlig VIN TIL FOLKET. En lille hyggelig vinbutik, som startede i et redskabsskur, men som nu er udvidet og er blevet til et helt særligt sted, hvor man kan finde masser af lækkerier. Den er vi ret stolte af, og vi vil elske, hvis du har lyst til at kigge forbi en dag. Du finder os på Skippervej 11.

Kontakt Caroline og René

Har du flere spørgsmål, er du altid velkommen til at kontakte os på vintilfolket@gmail.com.

 

Portræt af Rene og Caroline

Lisanne og Karina – fra lejlighed i København til Glamping i Hou

Lisanne og Karina er begge opvokset i Midtjylland, men lærte hinanden at kende i København, hvor de begge har boet i en længere årrække grundet studie og arbejde. I 2020 solgte de deres lejlighed i København og købte et nedlagt landbrug 2 km. nord for byskiltet i Hou. Her bor de med deres lille hund Uffe og arbejder i sommerhalvåret i deres egen Glamping virksomhed ”Skovgaardsminde”, som de driver hjemme på ejendommen.

 

Hvorfor flyttede I til Hou?

Lejligheden i København var blevet for lille til alle vores drømme og virksomhedsidéer, og med en trang til at komme tættere på naturen begyndte vi at kigge efter landejendomme i stort set hele Jylland. Vi havde en idé om, at vi skulle vælge mellem skov eller strand, fordi vores budget ikke rækkede til begge dele – men så fandt vi Hou og den smukkeste gamle landejendom, hvor vi havde råd til begge dele. Nu har vi skoven i baghaven og kun 2 km til by og badestrand. Og så har vi rigeligt plads til at udleve vores drømme. Så vi var ikke et sekund i tvivl om at Hou var det rigtige sted for os.

 

Hvad er det bedste ved Hou?

Vi er faldet for naturen omkring Hou. Her er helt unikt, smukt, stille og roligt. Med gode vandre- og cykelruter både i skov, klithede og på stranden. Men udover naturen, er det bedste i Hou det sammenhold der er i byen. Vi må indrømme, at vi havde nogle fordomme ved at flytte til så lille en by – specielt som 2 kvinder i et forhold. Men alle fordomme blev hurtigt gjort til skamme. Både vi og vores virksomhed, er blevet taget imod med store smil og åbne arme.

En af de ting vi har sat utrolig stor pris på, er hvor nemt og hurtigt det har været at få nye bekendtskaber. Der er et rigt socialt- og foreningsliv, man kan engagere sig i – Hou’s kvinder i alle aldre mødes flere gange årligt i Hou Damelaw – Housjakket er en gruppe af mænd der frivilligt ordner og fikser småting rundt omkring i byen. Og så er der løbende fællesspisninger, koncerter, foredrag mm.. Det er så fantastisk at se hvad de frivillige kræfter og fællesskabet kan udrette i lille Hou, og vi nyder selv at være en del af det.

 

Hvad er jeres favoritsted i Hou?

Hou Nord Strand er helt speciel for os. Det var her vi forelskede os i stedet længe inden vi købte vores ejendom. Stranden er så fin og ren og vandet roligt. Vi besøger stranden hele året rundt og næsten hver gang rammes vi af en taknemmelighed og det er tit én af os siger; “Tænk at vi bor her”. Hou Nord Strand bliver i øvrig kaldt ”den lokale strand” hvor strandene syd for Hou er ”turist strandene” så et lille lokalt tip er, at her er der ofte bedre plads mellem badehåndklæderne om sommeren.

Kontakt Lisanne og Karina: 

Har du spørgsmål om at starte virksomhed eller bo udenfor byskiltet i Hou? Så skal I være meget velkommen til at række ud til Lisanne og Karina. Kontakt dem på skovgaardsminde@gmail.com eller på 42757106.

Portræt af Rene og Caroline

Karin og Poul – “At flytte til Hou er den bedste beslutning, vi har taget”

Karin og Poul faldt lynhurtigt for Hou efter de købte et sommerhus her i byen – og der gik ikke længe inden, de tog springet og bosatte sig fast i byen. De er tiltrukket af den skønne natur, den hyggelige havn og det fantastiske foreningsliv.

 

Hvorfor flyttede I til Hou?

I 2017 så vi helt tilfældigt en boligavis, hvoraf det fremgik, at et sommerhus i Hou lå i en fornuftig prisklasse. Vi havde end ikke inden overvejet at blive sommerhusejere. Vi arbejdede videre med ideen. Og 5 uger senere stod vi med nøglerne til vores nye sommerresidens.
Vi boede på det tidspunkt i et dejlige nedlagt landbrug lidt syd for Hjørring. Vi havde ingen intentioner om at flytte til Hou. Følte os knyttet til Hjørring.
 
Men i løbet af et års tid fandt vi ud af, at vi hellere ville være i Hou. Så i 2019 satte vi vores “landbrug” til salg og flyttede til Hou.
 
 

Hvad er det bedste ved Hou?

Der er en ro i Hou, som vi ikke har oplevet andre steder. Man kommer helt ned i gear. Der er en fantastisk natur i Hou. Vi har havet og stranden lige uden for døren. Og skov tæt ved. 

Der er så mange muligheder for at gåture i området. Og når man har brug for, at der skal ske lidt mere, er mulighederne i Hou også store. Der er et meget aktivt foreningsliv, som tilbyder en bred vifte af aktiviteter. Kunsten ligger ikke i at finde noget at fordrive tiden med. Den ligger i at begrænse sig og ind imellem i at vælge mellem flere muligheder. 

Da vi flyttede hertil, var min mand pensionist, mens jeg lige var gået på efterløn. Og det var et held. Ellers ved jeg ikke, hvordan vi skulle få tid til alt det, vi gerne vil deltage i. 

Vi har et Borgerhus, der har åben hver dag fra 07-22. Man kan frit benytte huset. Samtidig foregår der rigtig mange aktiviteter især i vinterhalvåret. 

Vi har endvidere lige fået et Molehus. Dette er ligeledes åben i samme tidsrum. Også her foregår mange aktiviteter året rundt. Så vi har nogle fantastiske rammer. Og et kæmpe korps af frivillige, der elsker at gennemføre begivenheder til glæde for Houboerne og de mange gæster.

 

Hvad er jeres favoritsted i Hou?

Vores favoritsted må nok siges at være havnen. Det er en naturhavn, der ligger i byen. Der er en dejlig ro der. Rigtig mange kommer forbi hver dag bare for at nyde atmosfæren. Og der foregår også mange aktiviteter der.

Kontakt Karin og Poul
Har I brug for at vide mere om byen, inviterer vi – Karin og Poul – gerne på en kop kaffe og en snak om, hvorfor det at flytte til Hou, er den bedste beslutning vi har taget. Vi kan kontaktes på karin_henriette@yahoo.dk eller  2811 1486.

 
Portræt af Rene og Caroline

Anders og Mette – fra Aarhus til Hou på bagkant af corona

Anders og Mette og deres datter Elfrida flyttede i 2020 fra en lille lejlighed i Aarhus til et parcelhus i Hou. Siden er lillebror Egon kommet til, som familiens eneste “indfødte Houbo”. Det var blandt andet nye muligheder for hjemmearbejde, der gjorde det muligt for familien at bosætte sig i Hou.

 

Hvorfor flyttede I til Hou?

Vi er begge oprindeligt fra Vendsyssel – henholdsvis Asaa og Aalbæk – men har boet i København, London og Aarhus det meste af vores voksenliv. Vi har holdt rigtig mange ferier i Hou i den tid, da Anders’ familie har et sommerhus her – og på de ferier har vi altid dagdrømt om en dag at flytte hertil. Vi elsker især stranden, havet og den skønne natur. Dagdrømmerierne er dog altid endt med spørgsmålet: Hvad skulle vi arbejde med herude?

I forbindelse med flytningen til Hou lykkedes det os begge at finde nye jobs på henholdsvis Kunsten Museum i Aalborg og ved Det Centrale Handicapråd/Frivilligrådet i Brovst. Corona-tiden gav os en hjælpende hånd, da vi begge fik mulighed for at arbejde mere hjemmefra – og derfor til stadighed kan få hjemmelogistikken til at gå op selvom, vi begge skal køre afsted på arbejde.  

 

Hvad er det bedste ved Hou?

Stranden, havet og den skønne natur har vi nævnt, men derudover så skal fællesskabet her i byen særligt fremhæves. Hou har dels et fantastisk foreningsliv, hvor der er nok at vælge imellem til alle aldersgrupper. Så er der også et fantastisk fællesskab omkring byens børnehave og skole – kaldet landsbyordningen, hvor vi fx flere gange i løbet af året bliver inviteret til sjove arrangementer sammen med byens andre forældre. 

Vi har desuden oplevet Hou som en by, hvor det er nemt at få nye bekendtskaber. Vi har nu ofte huset fuldt af Elfridas legekammerater, men også voksne at drikke cocktails med en fredag aften. Hou er også en landsby som man kan sætte sit præg på. Fx har Mette været bidragende til at opstarte Hou Damelaw, hvor kvinder i alle aldre mødes til eksempelvis rosé på stranden eller dart i hallen. 

Disse fine fællesskaber har gjort, at vi hurtigt kom til at føle os hjemme i Hou – og ser det som et perfekt sted for vores børn at vokse op, men også et sted hvor det er godt at være voksen.

 

Hvad er jeres favoritsted i Hou?

Syd for byen – 2-3 kilometer langs med Nordsøstien – ligger byens bedste bænk. Her i familien bliver den bare kaldt “Bænken”, selvom der er mange andre gode bænke i Hou og omegn.

Vi har haft utallige udflugter til bænken med varm kaffe, brikjuice – og dougnuts fra brugsens bagerudsalg. Oftest går vi på stien derud – og så langs med stranden hjem. Det er en perfekt udflugt ud i naturen – uden at vi behøver at starte bilen. 

Kontakt Anders og Mette
Har du andre spørgsmål om at flytte til Hou som børnefamilie? Så inviterer Anders og Mette gerne på en kop kaffe og en snak. Kontakt dem på
anderskhylander@gmail.com eller 6166 9885.

 
Portræt af Rene og Caroline